Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas

Epas Logo Lv

vestniekuskola_1

Šajā mācību gadā 17. februārī Latvijas Eiropas mājā, Rīgā tikās vairāku Latvijas skolu skolotāji, lai  kļūtu par Eiropas Parlamenta skolu vēstniekiem. Šajā dienā   Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā sāka Eiropas mēroga programmu “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas”.

Programmas mērķis ir jauniešos veicināt apziņu par sevi kā nozīmīgu Eiropas Savienības daļu, rosināt izpratni par sabiedrībā notiekošo un motivēt līdzdarboties: Pirmajā tikšanās reizē topošie “vēstnieki” skolotāji kopā ar ekspertiem analizēja jaunākos pētījumus par jauniešu līdzdalību un attieksmi pret Latviju un ES, iepazinās ar konkrētiem, praktiskiem jauniešu līdzdalības mehānismiem, praktiski darbojās ar speciāli programmai sagatavotajiem mācību materiāliem un metodēm, kā mācīt par ES jauniešiem saistošā veidā, kā arī izstrādāja scenārijus Eiropas dienas norisei Latvijā.

Šajā programmā piedalījās un turpmāk par EP Vēstniecības skolu būs arī Rīgas 45. vidusskolas skolotāju un skolēnu komanda. Tās mērķis – veicināt mūsu skolēnu izpratni par Eiropas savienības jautājumiem, veidot mācību materiālus par ES un EP jautājumiem un integrēt tos dažādās mācību stundās.

9. maijā skolā tiks rīkota Eiropas diena, lai pievērstu skolēnu uzmanību ES jautājumiem un  veicinātu skolēnu interesi par politiskajām norisēm ES un Latvijā.

Par EP Vēstnieku skolas plānotajiem pasākumiem informēsim Jūs arī turpmāk!

Uz tikšanos!

vestniekuskola_2

vestniekuskola_3

vestniekuskola_4

Skolas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas koordinatore Iveta Liepiņa